το καλύτερο για σας!
GR / EN
Ανά κατηγορία
Φτιάξ’το με Πασσιά
24 Σεπτεμβρίου 2013
Kids
Σπαγγέτι καρμπονάρα στον φούρνο


Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
75 γρ. μπέικον Πασσιάς σε κύβους 
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γραμ. σπαγγέτι
2 κρόκοι αυγών
150 ml κρέμα γάλακτος
60 ml. ελαιόλαδο
4 αυγά
60 γρ. παρμεζάνα
60 γρ. πεκορίνο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το σκόρδο. Όταν αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά δυνατά και ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά την κρέμα στα αυγά, ώστε να μην ψηθεί το αυγό, και έπειτα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πεκορίνο.

Πηγή - www.sidagi.gr

Copyright 2017 Passias S.A. All rights reserved. Designed and developed by fotone